×
Ga terug naar het overzicht

Reizen Tenerife

In de zomer van 2020 ben ik met mijn broertje naar Tenerife geweest. De vakantie was heel leuk en we hebben veel leuke plekken gezien. We wouden weer eens samen op vakantie na een paar jaar. Vanaf 2012 waren we niet meer met onze familie op vakantie geweest. Na de laatste vakantie was ik alleen nog maar met vriendinnen weggeweest, maar mijn broertje bleef altijd thuis. Dit jaar brachten wij hier verandering in: wij gingen samen op reis.

Het vertrek

Wij vlogen vanaf de vluchthaven Schiphol. De reis duurde 4 uur en het vliegtuig had tv’s in de stoelen. Helaas zaten wij niet naast elkaar. De handicap van mijn broer had het hier wel zwaar mee, maar omdat hij in de buurt zat was hij nog tamelijk rustig. Eenmaal geland werd hij erg enthousiast, het is mooi om zo’n verlegen jongen te zien opbloeien.

Het verblijf

De eerste dag was het erg wennen dat we blijkbaar overal een mondkapje op moeten. Vooral mijn broertje zat met zijn handen in het haar. Niet alleen in het hotel, maar ook op straat was een mondkapje verplicht. De zon maakte het niet makkelijk voor ons en we waren ook redelijk geïrriteerd door de omstandigheden. Eenmaal gewend aan de situatie was het uiteindelijk oke. Maar fijn was iets anders. Door de vele controles in bijvoorbeeld de eetzaal, ontkwam je gewoon niet aan de verplichting.

Activiteiten

Mijn idee van een vakantie was vooral ook genieten van de zon. Mijn broertje kon helaas niks anders dan aan stenen en rotsen denken. Hierom was hij ook voornamelijk te vinden bij het strand. Hier waren veel stenen en krabben. Hij ging er zo vaak heen dat ik iets had van weet je wai ow doe “ik blief mooi hier”. Verder kon je op het eiland naar mooie plekken zoals de vulkaan in het midden van het eiland.

Terugreis

Na een vertraging van 7 uur waren wij erg gaar. Toen we zo lang wachtte dachten we wel dat we een deel van ons geld zouden terugkrijgen. Nadat mijn broertje een aanval met autisme kreeg, mocht hij gelukkig naast mij in het vliegtuig zitten. De mensen naast ons wouden wel ruilen en we waren hun erg dankbaar. De stewardess gaf het betreffende stel een hapje te eten. Eenmaal in Amsterdam werden we opgehaald door de trein en gingen we naar huis.

Tot slot

We hebben een leuke vakantie gehad, maar zijn ook verschillend in onze wensen. We houden van elkaar, maar ik hoef niet 24/7 bij stenen te zitten en hij hoeft geen 24/7 te zwemmen. We moeten de volgende keer een tussenweg vinden.

Ga terug naar het overzicht