×
Ga terug naar het overzicht

Reisverslag Tel Aviv in Israël

In de zomer van 2019 reisde ik af naar Tel Aviv inIsraël, ik verbleef hier 3 weken. Een keer eerder ging ik ook naar Israël. Het land beviel me zo goed dat ik er nogmaals naartoe op reis wilde. Tijdens deze trip verbleef ik in een b&b vlak buiten het centrum. Het was een mooie plek en de eigenaar was gastvrij. De vlucht naar Tel Aviv duurt zo’n drieënhalf a vier uur en is een relatief korte vlucht naar een “ver” land aan de Middellandse zee.

Het land is gelegen aan de meest oostelijke kust van de Middellandse zee, dit is in het Midden-Oosten. Israël is veel in het nieuws door de blijvende spanningen met de naastgelegen landen. Ondanks deze spanningen is het veilig om naar het land op reis te gaan. Op het vliegveld merk je dat er veel beveiliging is en dat er strenge controles worden uitgevoerd. Verder lopen er op straat militairen, dit komt mede door de dienstplicht voor jongeren van 18 tot en met 21 jaar. Qua klimaat is het land in de zomer, met temperaturen tussen de 30 en 35 graden, warm. In Tel Aviv zit je aan de kust dus je kan geregeld een duik nemen.

Israel is een joodse staat en dit zal je merken aan de joodse keppeltjes, de orthodox geklede mannen en vrouwen en de sabbath. Elke vrijdag begint deze sabbath, mensen gaan dan met z’n allen eten en drinken. Dit doen ze op het strand, in de stad en bij hunzelf thuis. Naast de joodse cultuur is Tel Aviv een hele progressieve stad. Er is een uitbundig uitgaansleven en het meerendeel van de mensen is er modern. Buiten de grote steden is het leven anders, hier is het veel minder welvarend en progressief als in de stad.

Tijdens mijn trip ben ik bij de Dode zee en in Jeruzalem geweest. Dit kan je doen met een tour of je kunt een eigen auto huren en er zelf heen rijden. Het is een eindje rijden dus het is net vanzelfsprekend dat je hier even naartoe gaat. Het is slim om een hele dag uit te trekken per uitje.

Het is een land met veel geschiedenis. Je leert meer over het conflict als je er zelf in de buurt van bent geweest. Ook zal je locaties herkennen die in het nieuws komen. Kortom: het is voor mij elke keer weer een beleving als ik in Israël kom. Veel geschiedenis, een lekkere zonvakantie, cultuur en bijzondere locaties.

Veel reisplezier!

Frank van Gerography

Ga terug naar het overzicht